Hur du får ut det mesta av din Nike Air Jordan 1 Low

Hur du får ut det mesta av din Nike Air Jordan 1 Low

Jordan 1 var en av 1990-talets mest inflytelserika basketskor. Air Jordan 1 Low var den första basketsko som hade en mellansula som var synlig både från luften och från sidan. Med denna funktion lyfte Jordan 1 Low ribban för hur en basketsko kunde se ut i början av 2000-talet. För att vara en sko som är nästan 20 år gammal har Jordan 1 Low tagits emot väl av skoentusiaster. Nike Air Jordan 1 Low är en sko med mellansula med en synlig mellansula. På grund av detta är Jordan 1 Low en av de mest bekväma och snyggaste basketskorna som finns. Om du är ett fan av Jordan 1 Low är den här artikeln för dig. Den behandlar hur du får ut det mesta av din Nike Air Jordan 1 Low. Från de material som används till de detaljerade vård- och underhållsinstruktionerna kan den här artikeln hjälpa dig att guida dig genom processen att restaurera, renovera och anpassa din Air Jordan 1 Low.

 

Vad är Nike Air Jordan 1 Low?

Nike Air Jordan 1 Low är en basketsko som släpptes den 23 oktober 1999. Skon har en flygande färgskala som är inspirerad av den ursprungliga Air Jordan I. Skon finns i flera olika färger, bland annat svart/svart, vit/svart och universitetsröd/svart. Det är den första delen av Air Jordan 1-kollektionen och liknar Air Jordan 9 när det gäller design och funktioner.

Material och konstruktion

Materialet som används för konstruktionen av Air Jordan 1 Low är detsamma som konstruktionen av de flesta basketskor; syntetiskt läder. Mellansulan, yttersulan och hälen är gjorda av gummi. Air Jordan 1 Low är en av de mest flexibla och exakta basketbollskorna, vilket kan tillskrivas det faktum att den använder exakt samma material och konstruktionsteknik som Air Jordan 9.

 

Nike Air Jordan 1 Low Skötsel och underhåll

Liksom de flesta basketskor är regelbundet underhåll nödvändigt för att din Air Jordan 1 Low ska hålla sig i toppform. På grund av dess mycket synliga mellansula uppmanas du att rengöra din Air Jordan 1 Low regelbundet. När du rengör din Air Jordan 1 Low ska du se till att ta bort damm och smuts från överdelen, inklusive tungan, snöret och perforeringarna.  Dessa bör göras så snart du får hem skon från butiken. Du bör också rengöra skons insida, såsom blåsan, luftenheten, luftkamrarna och liknande. För att bibehålla materialens integritet och förlänga livslängden på din Air Jordan 1 Low bör du rengöra din sko när du får en ny färgvariant.

 

Anpassning av din Air Jordan 1 Low

När det gäller att anpassa din Air Jordan 1 Low finns det några saker att tänka på. Det första du behöver tänka på är passformen. De flesta återförsäljare av basketskor har en egen skräddare som kan hjälpa dig att välja rätt storlek.  Om du inte känner dig bekväm med att köpa en sko online kan du alltid prata med en försäljare och be dem hjälpa dig att hitta rätt storlek. De kan hjälpa dig att guida dig genom processen att prova skor, avgöra vilken storlek du skulle passa bäst i och erbjuda hjälp om du behöver det.  Eftersom en korrekt monterad Air Jordan 1 Low kommer att ha en mer elegant och lågmäld look kan du alltid välja det i stället för att anpassa skon. Det finns några saker du kan göra för att få din Air Jordan 1 Low att se ännu mer ut som en klassiker:  – Lägg till en dragflik med spets. Du hittar dem högst upp på tungan och på insidan av varje snörning. – Ändra klackhöjden. Du kan göra detta genom att delvis ta bort sulan och ändra höjden på överdelen. – – Ändra färgen på sulan. Du kan göra detta genom att köpa ett par Jordan 1 Low sneakers och gnugga sulan med en stålullskula. Stålullen skapar en unik patina som hjälper till att ge din Air Jordan 1 Low en sliten men underhållen look. – – Lägg till en ormtagg. En ormtagg är en liten plasttagg med en orm i bur tryckt på taggen. Du kan fästa dem på tungan på din sko och de kommer att se bra ut. – – Lägg till en liten fläck på insidan av skon. Detta kan hjälpa skon att behålla sin ursprungliga glans.