Gör gymnastiken lite roligare med en Airtrack

Gör gymnastiken lite roligare med en Airtrack

Du håller på med gymnastik och tycker att det är väldigt roligt att göra volter, vändningar, krafthopp och liknande. Men att göra dem på en Airtrack gör dem faktiskt ännu roligare. Läs mer om varför du bör använda en Airtrack eller trampolin när du gör gymnastik.

 

Få mer höjd på dina hopp med en Airtrack

För de allra flesta är den största fördelen med att använda en Airtrack framför en vanlig gymnastikmatta att du får lite extra höjd på dina hopp. De extra 10-30 procenten är oftast tillräckligt för att du ska kunna göra den där kullerbyttan som du annars inte skulle kunna göra på något annat än studsmattan. Eller att du nu kan göra två kullerbyttor i luften i stället för en. När du blir bättre på att använda Airtrack kommer du att upptäcka att du kan göra komplexa serier av hopp som inte var möjliga tidigare. Air track är alltså inte bara ett bra verktyg för att lära sig hopp som vanligtvis är ganska svåra för dig på golvet, utan det är också en riktigt rolig gymutrustning för att göra övningar som är omöjliga att göra utan. Allt detta bidrar till att göra Air Track till en av de hetaste produkterna inom träning för hem och trädgård.

 

Läs också: Airtrack i trädgården från Gymplay

 

Välj rätt Airtrack-modell

Nyckeln är att välja den Air track-modell som passar din nivå. Om du väljer en för låg höjd kommer du inte att få den höjd på dina hopp som du ville ha. Om du väljer en för kort längd kommer du inte att kunna göra den coola serien av hopp som du ville. Om du väljer en Airtrack som är för stor kan du tycka att den är för klumpig eller tung att bära ut och in i trädgården själv. Därför är det viktigt att du väljer den som passar dig i höjdled. Det är viktigt att hitta rätt storlek. Om du väljer fel, kommer användaren inte att få lika mycket glädje av Airtrack.

 

Airtrack även för skoj och lek

En Airtrack kan också användas för mer än bara gymnastikträning. Många använder också sina Airtracks för att ha roligt och spela. Till exempel genom att spruta vatten på dem och använda dem som en rutschkana. Eller som en gigantisk luftmadrass i poolen eller simbassängen. Om du har vänner som också har en Airtrack är det väldigt roligt att sätta ihop dem och skapa jättelika banor där du verkligen kan göra vilda hoppkombinationer. Annars är det också möjligt att använda den som luftmadrass om det kommer gäster och du inte har tillräckligt med sovplats. Flera trampolinparker har också inrättat Airtracks, där blivande gymnaster kan testa sina färdigheter och hopp på ett lite annorlunda sätt än på trampoliner. Airtracks för hemmeträning och sport är roliga men också bra träning.

 

Läs också: Hur du väljer en superbra Airtrack

 

Airtracks för elitgymnaster

Som elitgymnast kan du också ha stor nytta av en Airtrack. På de större modellerna har du möjlighet att göra hoppserier med ännu mer höjd på en normal, vilket ger helt nya möjligheter. Det gör det både roligare att använda den än ett gymnastikgolv, men det gör den också mer intressant att titta på som åskådare. Det är därför vi ser en stor ökning av gymnastiktävlingar där Airtracks används.