Vilket är det bästa stället för att köpa en rullstol?

Vilket är det bästa stället för att köpa en rullstol?

En rullstol är ett ypperligt hjälpmedel för dig som har svårigheter med att gå eller stå och därför är i behov att ett enkelt sätt att ta dig fram på. Lyckligtvis nog finns det en hel uppsjö av rullstolar av olika slag, så det är i princip en garanti att du kan få tag på en variant som känns bekväm för just dig att sitta i. Innan du ger dig av för att köpa rullstol behöver du dock veta vart du ska vända dig för att få tag på den där perfekta rullstolen, och detta ska vi kika mer på i den här artikeln.

 

Rullstolarna hos Shoppo

 

För ett brett sortiment av högkvalitativa rullstolar som kan göra under för dig är det en god idé att vända dig till just Shoppo. Här kan du få tag på rullstolar som är tillverkade i robusta material med bekväma sitsar som gör dem utomordentliga att använda. Som kronan på verket kan rullstolarna dessutom fällas ihop när de inte används eller vid transport för att se till så att de inte tar upp något större utrymme. Vill du ta med dig rullstolen i bilen? Då fälls den enkelt ihop och läggs in i bilens bagageutrymme.

 

Enkel demontering för smidig transport

 

Vi har nu nämnt hur du utan problem kan ta med rullstolen i bilen tack vare det faktumet att den kan fällas ihop, men det finns ytterligare egenskaper som gör transport lätt som en plätt. Rullstolarnas benstöd kan nämligen tas av, och det krävs inga verktyg för att få jobbet gjort. Som om detta inte vore nog kan också bakhjulen tas av när det behövs.

 

Rullstolens vikt

 

Hur mycket en rullstol väger varierar en aning beroende på vilken typ du väljer. De mest lättviktiga rullstolarna brukar ligga på omkring 15 kg medan de lite tyngre varianterna ligger på 20 kg. Oavsett vilken rullstolsvikt du väljer kommer du dock inte att känna någon skillnad när du väl sitter i rullstolen, men om du lätt vill kunna transportera den i bilen kanske du föredrar att satsa på någon av de lite lättare modellerna.