Ta hand om ditt hår

Ta hand om ditt hår

På vår och sommaren vill man fixa sig oftare, kunna gå ut och se snygg ut. Det kan innebära att man tar hand om sin hud och vårdar om sitt hår. Eftersom denna del av året kan vara uttorkande för både huden och håret är det viktigt att lära dig hur du ska sköta hela din kropp under sommaren. Detta inkluderar ditt hår. Vi tipsar om hur du kan vårda ditt hår på bästa sätt.

Skapa en bra tvättrutin

Ett av de viktigaste stegen för ett bra hår är att du skapar en bra tvättrutin för ditt hår. Det inkluderar att använda bra hårprodukter. Många schampon innehåller starka kemikalier som torkar ut ditt hår och hårbotten. Detta är aldrig önskvärt, men särskilt på sommaren då ditt hår blir uttorkat av solen och andra faktorer. Så tipset är att byta till ett snällt schampo med milda ingredienser som vårdar hårbotten istället för att göra den torr. När du tvättar håret så rengör du din hårbotten från naturliga oljor. Därför blir hårbotten uttorkad om du tvättar håret överdrivet ofta. För att slippa torr hårbotten och fett hår är det bäst att avstå från dagliga hårtvättar och tvätta håret max 2-3 gånger i veckan. Eftersom du rengör håret från naturliga fetter som återfuktar håret är det viktigt att återfå fukt i håret efter schamponering.

Olja, conditioner och krämer

Om du har torrt och slitet hår eller om du vill ta din hårvård ett steg längre, så är tipset att kika på hårinpackningar. Du kan även använda balsam som en hårinpackning genom att låta det ligga i håret i 10-20 minuter innan du sköljer det ut. Ett annat sätt att återfukta dina torra hårtoppar är genom att använda en hårolja som är rik på fuktgivande ingredienser. Applicera hårolja i topparna efter tvätt och ditt hår kommer att bli glansigare, mjukare och friskare.